MaxZorg stapt over op Digitaal ZorgDossier

 • 24.06 2016

  meer efficiency en betere communicatie in de zorg

  Na een pilot van een half jaar stapt thuiszorgorganisatie MaxZorg definitief over op het Digitaal Zorgdossier. De zorgmap, het papieren dossier met cliƫntinformatie, behoort daarmee definitief tot het verleden. Het Digitaal ZorgDossier zorgt voor meer efficiency en betere communicatie in de zorg en heeft ook voor cliƫnten veel voordelen.

  Het Digitaal ZorgDossier is een IT-toepassing die werkt op pc, tablet en smartphone en waarmee 24/7 alle cliëntinformatie en zorg-gerelateerde formulieren en documenten eenvoudig digitaal kunnen worden verwerkt, in een veilige online-omgeving kunnen worden opgeslagen en worden gedeeld met alle samenwerkende (geautoriseerde) betrokkenen in het zorgproces.
   
  Altijd en overal op de hoogte
  Degenen die daarvoor toestemming hebben van de cliënt – bijvoorbeeld een zorgverlener, een familielid of een mantelzorger – kunnen het digitale cliëntdossier inzien en/of bewerken. Zo is iedereen die bij de zorg van een cliënt betrokken is, altijd en overal op de hoogte van de meest actuele gegevens.
   
  Voorbeeld
  Een voorbeeld: de huisarts of de fysiotherapeut is bij een cliënt geweest en heeft informatie over dat bezoek geregistreerd in het digitale dossier. De contactpersoon van de familie krijgt daarvan dan automatisch een melding en kan vervolgens inloggen in het Digitaal ZorgDossier. Zo weet hij of zij meteen wanneer welke zorg wanneer door wie is verleend.
   
  Instructies
  Cliënten die van MaxZorg verpleging en/of verzorging krijgen, krijgen thuis een tablet waarop het Digitaal ZorgDossier is geïnstalleerd. Zij en hun familie krijgen tijdens de introductie uitvoerige instructies over de werking, de beveiliging en de mogelijkheden van het Digitaal ZorgDossier. Zo bevat het Digitaal ZorgDossier onder meer een handige agenda- en e-mailfunctie waarvan cliënten gebruik kunnen maken. Cliënten met andere vormen van zorg kunnen een inlog krijgen voor inzage in hun zorgdossier.
   
  Volwaardige tool
  Het Digitaal ZorgDossier is ontwikkeld vanuit de praktijk van de thuiszorg en gedurende een half jaar uitvoerig getest. In die periode zijn alle kinderziektes van het systeem onderkend en verholpen. Het Digitaal ZorgDossier is daarmee een volwaardige tool geworden die zorgprocessen efficiënter maakt en de communicatie optimaliseert en daarmee de kwaliteit en de veiligheid van de zorg verbetert.